Așezăm într-un inel pentru tort prima jumătate de blat pe care o însiropăm. Punem un strat generos de cremă, apoi așezăm pișcoturile înmuiate în cafea. Atenție! Pișcoturile nu vor fi ținute prea mult în cafea pentru că se vor înmuia prea rău. Doar cufundăm și scoatem rapid pișcotul. Punem din nou un strat generos de cremă, apoi așezăm și cealaltă jumătate de blat, pe care o însiropăm bine. Deasupra punem câteva linguri de cremă și nivelăm. Dăm la rece câteva ore.
În timpul acesta am pregătit ceșcuța. Am topit ciocolata și am îmbrăcat o formă (de hârtie) pentru brioșe. Am dat la rece până s-a întărit ciocolata apoi am desprins ușor hârtia. N-am lucrat prea îngrijit, pentru că nu știu de ce, dar ciocolata se topea imediat. Probabil din cauza căldurii insuportabile, erau multe grade cu plus afară. Pe o foaie de copt am întins și o formă rotundă, cât am vrut eu de mare, pentru farfurioară. Și tot pe un colț de foaie de copt am făcut și-o tortiță, pe care am lipit-o de ceșcuță cu puțină ciocolată.
Am scos tortul de la frigider și am îndepărtat cu grijă inelul (am desprins marginile cu ajutorul unui cuțit pe care l-am încălzit). Am topit ciocolata neagră cu cele 2 linguri de lapte, apoi am îmbrăcat fiecare sticks din ciocolată la bază. Am lipit sticksurile formând un fel de grilaj. Am dat la rece până s-a întărit ciocolata. Deasupra am așezat boabele de cafea (fursecuri) una lângă alta, iar la jumătate am pus ceșcuța din care se revărsau alte boabe de cafea..