În bolul mixerului punem uleiul și cele două tipuri de zahăr și le mixăm timp de 5-10 minute la viteză mare. Adăugăm apoi câte un ou, pe rând. Este important ca după fiecare ou să omogenizăm bine și abia atunci să-l adăugăm pe celălalt.
Apoi adăugăm pe rând celelalte ingrediente în ordinea scrisă mai sus, lăsând la final morcovul. Morcovul eu l-am dat pe răzătoarea mare. A ieșit cam măricel, nu m-a incomodat în niciun fel, dar zic că ar fi bine să fie ceva mai mic.
După ce omogenizăm bine și morcovul, turnăm compoziția în tavă (24x34) și coacem la 180 de grade, timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, scoatem blatul pe un grătar și-l lăsăm să se răcească.
Între timp pregătim crema. Mixăm mascarponele cu frișca. Dacă doriți, puteți adăuga și ceva vanilie, dar e opțional. Aveți grijă, dacă folosiți frișcă naturală, se taie ușor dacă o bateți prea mult.
Întindeți această cremă peste blatul răcit.
Caramelizați nucile, lăsați-le să se răcească și apoi zdrobiți cu un cuțit. Presărați pe prăjitură. (Cum caramelizăm nucile? Caramelizăm 2-3 linguri de zahăr și când obținem o culoare frumoasă adăugăm nucile, amestecăm cât să se imbrace frumos în zahăr caramelizat, apoi stingem focul și turnăm pe o hârtie de copt. Lăsăm să se răcească, apoi trecem cu un cuțit peste și sfărâmăm).
Musai trebuie să stea peste noapte, se vor înmuia bucățile de zahăr, astfel nu vă vor durea dinții și gusturile se vor îmbina, rezultând ceva delicios.
Pe mine prăjitura m-a cucerit total și o voi reface cât de curând.