Go Back

Prăjitură cu cremă caramel

Prep Time1 hour
Cook Time25 minutes

Ingredients

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • zahăr vanilat
  • 120 grame zahăr
  • esență de vanilie, de rom
  • 120 grame făină
  • 30 grame cacao

Pentru cremă:

  • 300 ml smântână pentru frișcă îndulcită am folosit eu
  • 250 grame mascarpone
  • 1 conservă lapte condensat caramelizat 400 gr

Extra:

  • aproximativ 20 de pișcoturi
  • fulgi de ciocolată

Instructions

Preparare blat:

  • Batem spumă albușurile, întâi simple (cu un praf de sare), apoi punem zahărul vanilat și cel tos și continuăm până ce obținem o bezea fermă și pufoasă. Adăugăm esențele, gălbenușurile și omogenizăm. Urmează făina împreună cu praful de cacao. Acum lăsăm mixerul deoparte și omogenizăm cu o spatulă. Astfel vom păstra aerul din blat și va ieși ceva foarte pufos.
  • Turnăm compoziția într-o tavă tapetată 23x33 și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Preparare cremă:

  • Mixăm frișca, adăugăm mascarponele și omogenizăm bine. Punem și laptele condensat și aia e. Pentru laptele condensat eu am cumpărat o conservă îndulcită – e musai! de la Auchan parcă ( de la Prodlacta) și am fiert-o 3 ore. Am pus-o într-o oală, am pus apă de-am acoperit-o cu vreo 3 degete și la fiert cu ea!

Asamblare:

  • Când avem totul gata, însiropăm blatul (am folosit un sirop din apă+zahăr caramelizat), punem jumătate din cremă, așezăm un strat de pișcoturi, trecute și ele prin sirop, apoi punem restul de cremă.
  • Pe deasupra am pus fulgi de ciocolată și am lăsat-o la frigider câteva ore bune.
  • A ieșit nemaipomenit de frumoasă și gustoasă!
    prăjitură cu cremă caramel

Video