300mlsmântână pentru frișcăîndulcită am folosit eu
250gramemascarpone
1conservă lapte condensat caramelizat400 gr
Extra:
aproximativ 20 de pișcoturi
fulgi de ciocolată
Instructions
Preparare blat:
Batem spumă albușurile, întâi simple (cu un praf de sare), apoi punem zahărul vanilat și cel tos și continuăm până ce obținem o bezea fermă și pufoasă. Adăugăm esențele, gălbenușurile și omogenizăm. Urmează făina împreună cu praful de cacao. Acum lăsăm mixerul deoparte și omogenizăm cu o spatulă. Astfel vom păstra aerul din blat și va ieși ceva foarte pufos.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată 23x33 și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Preparare cremă:
Mixăm frișca, adăugăm mascarponele și omogenizăm bine. Punem și laptele condensat și aia e. Pentru laptele condensat eu am cumpărat o conservă îndulcită – e musai! de la Auchan parcă ( de la Prodlacta) și am fiert-o 3 ore. Am pus-o într-o oală, am pus apă de-am acoperit-o cu vreo 3 degete și la fiert cu ea!
Asamblare:
Când avem totul gata, însiropăm blatul (am folosit un sirop din apă+zahăr caramelizat), punem jumătate din cremă, așezăm un strat de pișcoturi, trecute și ele prin sirop, apoi punem restul de cremă.
Pe deasupra am pus fulgi de ciocolată și am lăsat-o la frigider câteva ore bune.