Go Back

Fursecuri Linzer cu magiun

Prep Time2 hours
Total Time2 hours

Ingredients

  • 125 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahăr
  • 700 gr făină (aproximativ, mie mi-au intrat 680 de grame plus ce am folosit la înfăinat blatul de lucru)
  • 4 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat (eu am folosit zahăr vanilat Bourbon)
  • o fiolă esență vanilie
  • 1 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare

Instructions

  • Frecăm untul bine, apoi adăugăm ouăle, esența, zahărul și zahărul vanilat și omogenizăm.
  • Amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o adăugăm în compoziție. În funcție de mărimea ouălor poate intra 700 de gr, plus sau minus câteva grame. Cel mai bine este să adăugați 600-650, omogenizați și în funcție de cum arată aluatul se va mai adăuga făină treptat.
  • Când am obținut un aluat care putea fi modelat, l-am pus într-o folie de plastic alimentară și l-am băgat la frigider cam o oră.
  • După timpul de repaus, am împărțit aluatul în 2. O parte am lăsat-o la frigider și pe cealaltă am întins-o într-o foaie subțire. Am aprins cuptorul, pentru a se încălzi. Am decupat cu decupatorul în formă de stea, și am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (neunsă).
  • M-am jucat și cu niște ștampiluțe ...
  • I-am copt în jur de 10 minute, la foc mediu. Unii au fost mai groși, și i-am lăsat un pic mai mult, iar pe cei mai subțirei chiar mai puțin de 10 minute. Important e să nu uităm de ei în cuptor, pentru că se coc imediat. Eu i-am urmărit tot timpul și când s-au colorat foarte ușor pe fund i-am scos.
  • Pe cei în formă de steluțe i-am lipit doi câte doi cu magiun, pentru că e singurul care mie îmi place, dar pot fi lipiți cu orice alt gem, în funcție de preferințe.